woensdag 30 september 2009

Opdracht 4



Bij deze opdracht hebben we met letters gewerkt. De opdracht: zet 3 tot 5 lijnen op papier. Daarna moest je voorbeelden van letters zoeken, bijvoorbeeld op kauwgom pakjes, in een lesboek enz. Die voorbeelden natekenen en zo groot of zo klein tekenen als je wilde. Je moest heel goed kijken hoe de letter in elkaar zat. De compositie van de letters mocht je helemaal zelf uitzoeken. Dan was het de bedoeling als je het vlak zwart verfde je de letter wit moest houden en andersom.

Met letters werken vond ik echt super. Goed naar de letters kijken en ontdekken hoe mooi sommige letters zijn. Ik vind mijn eindresultaat heel mooi geworden. Hij is redelijk rustig, met niet al te veel letters.

Opdracht 3



In deze opdracht kwam de Gulde Snede weer terug. De bedoeling was om eerst een paar strepen op gevoel te zetten en daarna punten met elkaar te verbinden, zodat de vlakken door tweeën werden verdeeld. Daarna was de opdracht om cirkels in verschillende grotes op een kruising te tekeningen. Het mochten zowel hele, halve en kwart cirkels zijn. Je had keuze uit alle kleuren. Elke vlakje moest een andere kleur zijn. Ik heb sommige vlakken samengevoegd omdat beeld anders te druk werd.

Deze opdracht vond ik erg lastig. Ik wist niet zo goed welke kleuren ik wilde gebruiken. Uiteindelijk heb ik voor alle kleuren gekozen. Het zijn best wel felle kleuren geworden. Ik vind de vormen wel heel mooi geworden. Over de kleuren ben ik niet helemaal tevreden.


woensdag 23 september 2009

Opdracht 2



De opdracht: goede verhoudingen. In principe heb je gevoel voor verhoudingen en kan je het zonder te meten de goede verhouding op papier zetten. De bedoeling was om lijnen te zetten die in goede verhouding waren ten opzichte van elkaar. Elk vlakje moest een andere kleur krijgen. De kleuren waarmee werkten waren groen, wit en zwart.

Dit was erg lastig. Ik had echt heel veel vakjes en elke vakje moest een andere kleur krijgen dus ik bleef maar mengen. Sommige vakjes waren echt heel klein en dat was moeilijk om netjes in de vakjes te blijven. Het eindresultaar vond ik wel echt heel mooi. Je kan ook wel zien dat er veel tijd aan besteed is.

Opdracht 1


Dit is de eerste opdracht voor 2D. De opdracht was hokjes van 5cm bij 5cm te tekenen en dan een rechte streep of schuine streep of een halve cirkel in de vlakjes te tekenen. Gewoon de vakjes inschilderen met zwarte verf en ongeveer de helft wit laten. De bedoeling was om er niet te veel over na te denken. De delen die zwart gemaakt zijn vormen ook weer vlakken met aparte vormen.

Dit was de eerste opdracht en het beviel me meteen. De bedoeling was ook dat je niet nadacht over hoe je de vlakken verfde, en welke vlakken je samenvoegde. Het was gek om te zien dat iedereen dezelfde opdracht had gekregen, maar dat het er bij iedereen anders uit zag.